Λαμβάνεις αρκετή Βιταμίνη D;

Λαμβάνεις αρκετή Βιταμίνη D;

Ο καλύτερος τρόπος να αποκτηθεί η βιταμίνη D που χρειάζεται το σώμα σας είναι μέσω της ηλιοφάνειας. Αλλά συχνά παράγοντες όπως ο τρόπος ζωής (με λίγο χρόνο εκτός σπιτιού), τα ρούχα που φορούμε ή άλλοι παράγοντες μπορεί να μην επιτρέπουν στον ήλιο να  να προσφέρει αυτό που χρειαζόμαστε.

 

Σε χώρες με λίγη ηλιοφάνεια, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, εκατομμύρια παιδιά και ενήλικες υποφέρουν από ανεπάρκεια βιταμίνης D. Μια ανεπάρκεια αυτής της ζωτικής βιταμίνης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με την αντοχή και την ανάπτυξη των οστών, τη μυϊκή δύναμη και τη έλλειψη  διάθεσης. 

 

 

Ποια είναι τα οφέλη της βιταμίνης D;

Η βιταμίνη D συμβάλλει στη διατήρηση των φυσιολογικών οστών, των δοντιών, των μυών και της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος.

 

Ποιες είναι η προτεινόμενη χρήση για τη βιταμίνη D;

Τα στοιχεία δείχνουν ότι για να διατηρήσουμε υγιή τα οστά και τους μύες, χρειαζόμαστε βιταμίνη D ισοδύναμη με μια μέση ημερήσια πρόσληψη 10 μικρογραμμαρίων (400 iu). Σε χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, το Υπουργείο Υγείας συνιστά τα παιδιά (από τη γέννηση τους!) αλλά και οι  ενήλικες, να λαμβάνουν ένα συμπλήρωμα βιταμίνης D.

 

Είναι δυνατόν να λαμβάνω την καθημερινή συνιστώμενη ποσότητα βιταμίνης D μέσω της διατροφής μου;

Η βιταμίνη D βρίσκεται μόνο σε πολύ μικρό αριθμό τροφίμων, γεγονός που καθιστά σχεδόν αδύνατο να λάβει κάποιος το ποσό που χρειάζεστε μόνο μέσω της διατροφής. Τα τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη D είναι τα: λιπαρά ψάρια, κόκκινα κρέατα, κρόκος αυγού, ενώ ορισμένα δημητριακά και αλοιφές επάληψης για το πρωινό είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνη D.

Η βιταμίνη D δημιουργείται επίσης στο δέρμα με την ευεργετική  δράση της ηλιακής ακτινοβολίας, κάτι όμως που τους μήνες  φθινοπώρου και του χειμώνα δυσκολεύει  να αποκτήσουμε τα επίπεδα βιταμίνης D που απαιτούνται.

Ενας σίγουρος τρόπος για να λάβετε το συνιστώμενο ημερήσιο ποσό είναι η λήψη συμπληρώματος.

 

Πώς μπορεί να βοηθήσει η Natures Aid;

Η σειρά των προϊόντων Βιταμίνης D3 της Natures Aid παρασκευάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με πρότυπα GMP  και παρέχουν τη συνιστώμενη ημερήσια δόση βιταμίνης D για ενήλικες και παιδιά.